Gólya, gólyafélék > Madár - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Gólya, gólyafélék > 8 weboldal. Kategória leírása: A gólyák a gólyaalakúak rendjén belül a gólyafélék családjába tartoznak. Gólyák be mutatása, információk a gólyákról.
Szponzorált linkek
Fehér gólya adatbázis
http://www.golya.mme.hu/

A fehér gólya – online adatbázis oldalain lehetősége van a gólyafészkek adatainak megtekintésére (fészkek adatai, költési eredmények, megfigyelési adatok) és regisztrált felhasználóink részére adatok feltöltésére is.

Fehér gólya adatbázis
Fekete gólya (Ciconia nigra)
http://www.tisza-to.hu/index.php?pg=sub_264

A fekete gólya (Ciconia nigra) a gólyaalakúak (Ciconiiformes) rendjébe, ezen belül a gólyafélék (Ciconiidae) családjába tartozó gázlómadár.

Fekete gólya (Ciconia nigra)
Anastomus lamelligerus
http://www.britannica.com/EBchecked/topic/22866/Anastomus-lamelligerus

Two open-billed storks, openbills, or shell storks, Anastomus lamelligerus of tropical Africa and A. oscitans of southern Asia, are small storks that eat water-snails.

Anastomus lamelligerus
Gólya (Ciconia Linn.)
http://mek.niif.hu/03400/03408/html/1596.html

A nemzetséget jellemzik a hosszú, kúpalakú, síma, egyenes, szarubevonattal burkolt csőr, erősen befelé hajló és éles kávaél, a hosszú, jóval sarkon felül csupasz lábszár, a mérsékelten széles, elég tompa szárny, a tizenkét rövid tollból álló, lekerekített fark és a dús, csak néhány színből álló, de gyakran fényes tollazat.

Gólya (Ciconia Linn.)
Székely gólyák
http://www.szekelyfalvak.info/index.php?option=com_content&task=view&id=44&I ...

„Itt sorakoznak a fészkek egymás után a villanyoszlopokon. Az ember nem is veszi észre, csak ha a nyakába hull a gaz, amikor elmegy alattuk. Aztán egyszer már nem tollászkodnak estefelé többet, már nem látjuk őket, fel sem tűnik, mikor hagynak itt” – mutat a villanyoszlopsor fészkeire a csíkszentsimoni Geréd Bori néni.

Székely gólyák
Késett a vörsi gólya
http://www.hirextra.hu/2008/02/27/kesett-a-vorsi-golya/

Charlie, noha a szokott időben érkezett meg a Somogy megyei Vörsön évek óta "bérelt" lakhelyére, ezúttal elkésett. A falu hűséges gólyája éveken át elsőségéről volt híres, és arról, hogy a helybeliek megfigyelése szerint: ha megjön Charlie, vele a tavasz

Késett a vörsi gólya
Gólya hozza a turistát
http://nol.hu/archivum/archiv-450541

Több ezren nézik az interneten, hogyan él Zalaistvándon egy gólyacsalád. A Göcsej Természetvédelmi Alapítvány munkatársai helyeztek el kamerát a fészek közelében. A zalai faluban azt remélik: a világhálós népszerűség segíthet a település idegenforgalmának fellendítésében.

Gólya hozza a turistát
Nyerges gólya
http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=22712&a_id=318502&h_id ...

Afrika halban gazdag vízpartjain, mocsaraiban él. Vízben gázolva, vagy lesben állva vadásznak, a prédát hirtelen döfik le hosszú és erőteljes csőrükkel. Elsősorban halakkal táplálkoznak, de hidegvérűeket, kisebb madarakat és emlősöket is el-elkapnak. Mielőtt bekapják a zsákmányt, feldobják a levegőbe. Jellegzetes élénk színű madarak, nevüket a csőr felső részén látható sárga nyereg után kapták.

Nyerges gólya
Hirdetések
Oldal leírása
madar.wyw.hu: Madár katalógus. Madarak, díszmadár, madarászat, madárbetegségek, madáretető, madárfotó, madárgyűrűzés. Bagoly, galamb, papagáj, ritka madárfajok, ornitológusok, veszélyeztetett madárfajok.
Gyűjteményünkben 311 válogatott madár témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 311 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 13029