Madarak vonulása > Madár - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Madarak vonulása > 10 weboldal. Kategória leírása: Vonuló madarak. Vonulási stratégiák. Madárvonulási atlasz, madárvonulási útvonalak. Minden ami madárvonulás.

madar.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Őszi madárvonulás
Őszi madárvonulás
http://www.madarpark.hu/?q=node/1252

A tundrán beköszönto tél elol a darvak és vadludak októberben megérkeznek hozzánk. A sekély, nyílt vizu halastavakban összegyulve éjszakáznak, nappal a hortobágyi pusztákat övezo mezogazdasági területeken táplálkoznak.

www.madarpark.hu
Madárvonulás - Lexikon
Madárvonulás - Lexikon
http://www.kislexikon.hu/madarvonulas.html

A madárvilág egy részének általánosan ismert s az évszakok váltakozásával kapcsolatos, tehát periodikus mozgalma, mely szerint költőhelyeiket télire évről évre elhagyják, hogy oda a költési idő bekövetkeztére ismét visszatérjenek.

www.kislexikon.hu
A madárvonulás és a makroszinpotikus helyzetek
A madárvonulás és a makroszinpotikus helyzetek
http://gata.uw.hu/doksik/madarvonulas.htm

A madárvonulás érdekes jelensége mindenkor megragadta az emberek képzeletét, a vele foglalkozó irodalom óriási mennyiségû. A tudományos értékû madárvonulás-kutatás kezdete Arisztotelész (i.e. 384-322) nevéhez fûzõdik. Felfigyelt arra, hogy õsszel a madarak eltûnnek egyes élõhelyekrõl, majd tavasszal ismét benépesítik ezeket a területeket. Szerinte ilyenkor a madarak faodvakban, barlangok mélyén vagy folyók, tavak iszapjába fúródva téli álmot alszanak

gata.uw.hu
Szigetköz és madárvonulás
Szigetköz és madárvonulás
http://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/a_szigetkoz_a_madarvonulas_mi ...

A Natura 2000 programhoz azok a területek tartoznak, melyek élőhelyként vagy madárvonulásban játszott szerepük miatt egész Európa számára fontosak.

www.kisalfold.hu
A madárvonulásról
A madárvonulásról
http://www.tankonyvtar.hu/main.php?objectID=5292920

Micsoda gyönyörűsége is az a fészkéhez visszatérő madárnak, hogy megérkezett és a jószívű embernek, hogy látja kedves madarát!

www.tankonyvtar.hu
Madárvonulás a Dél-Alföldön
Madárvonulás a Dél-Alföldön
http://eletmod.hu/tart/rcikk/j/0/3690/1

Tavasz közepén látható az utolsó látványos madárvonulási szakasz az Alföld déli részén.

eletmod.hu
Zajlik a madárvonulás
Zajlik a madárvonulás
http://www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=1010

A dél-alföldi madár-élőhelyeken javában zajlik a vonulás, a korai enyhülés hatására a szokásosnál korábban térnek haza a szárnyas vándorok.

www.greenfo.hu
Madárvonulás a Hortobágyon
Madárvonulás a Hortobágyon
http://www.hnp.hu/78-483.php

Talán szokatlannak tűnik, de az őszi madárvonulás már július első hetében megkezdődik, amikor a legelső valódi átvonulók, a szibériai Tajmir-félszigetről érkező apró partimadarak, a sarlós partfutók gyorsan szedegető kisebb csapatai a lecsapolt halastavakon iszappadjain megjelennek.

www.hnp.hu
Madarászfesztivál
Madarászfesztivál
http://www.itthonotthonvan.hu/cikk.php?id=2747

A hűvös idő beköszöntével madarak millió kelnek útra Magyarországról, illetve repülnek át hazánk felett, hogy melegebb tájakon keressenek maguknak táplálékot, fészkelőhelyet. A madárvonulás az őszi természet egyik leglátványosabb eseménye.

www.itthonotthonvan.hu
A madarak vonulásáról
A madarak vonulásáról
http://www.huszadikszazad.hu/index.php?apps=cikk&cikk=8483&oldal=1

A madárvonulás különböző magasságban megy végbe. Egyes fajok oly magasan röpülnek, hogy csak hangjukat halljuk, mások igen alacsonyan. A jó repülők az éjjelt, a többiek a nappalt választják a vonulásra. Hogy a hosszu utat kevesebb erőmegfeszitéssel tegyék meg, különböző csoportokat alkotnak repülés közben, mint azt képeinken is látjuk.

www.huszadikszazad.hu
Oldal leírása
madar.wyw.hu: Madár katalógus. Madarak, díszmadár, madarászat, madárbetegségek, madáretető, madárfotó, madárgyűrűzés. Bagoly, galamb, papagáj, ritka madárfajok, ornitológusok, veszélyeztetett madárfajok.
Gyűjteményünkben 311 válogatott madár témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 311 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 13023