Papagáj, papagájok > Madár - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Papagáj, papagájok > 13 weboldal. Kategória leírása: A papagáj a legkedveltebb és legközismertebb díszmadár. Ausztrál papagáj, hazai papagáj, nemes papagáj ...
Szponzorált linkek
Bonapartemadár
http://www.bonapartemadar.hu/

Bonapartemadár - Kézzel nevelt papagáj fiókák, kalitka, papagájeleség ...

Bonapartemadár
ParrotLand
http://www.parrotland.hu/

Papagájok tartása, idomítása, tenyésztés, tanácsok, információk.

ParrotLand
Papagáj (yingwu/yingge)
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/papagaj.html

Dél-Kínában a papagáj (Psittacus) már több mint kétezer éve őshonos, a legrégibb szövegek már említenek beszélő papagájokat. A csőrükben gyöngyöt tartó papagájok Guanyin kíséretébe tartoznak. Irodalmi művekben a papagáj gyakorta a fiatal lányokra utal. Olykor a férjéhez hűséges feleség szimbólumaként jelenik meg. A káprázatos színű papagáj a képzőművészet kedvelt motívuma, gyakorta jelenik meg hímzéseken és porcelánokon.

Papagáj (yingwu/yingge)
Sárga-kék ara
http://www.deakmadar.hu/pages/tenyesztett/sarga_kek_ara.htm

Fülfedői, nyakának elülső és oldalsó része és csaknem teljes hasa olaj-sárga alsó farkfedői és háta kék.

Sárga-kék ara
Coracopsis
http://hu.wikipedia.org/wiki/Coracopsis

A Coracopsis a madarak osztályának papagájalakúak (Psittaciformes) rendjébe a papagájfélék (Psittacidae) családjába és a valódi papagájformák (Psittacinae) alcsaládjába tartozó nem.

Coracopsis
deakmadar.hu
http://www.deakmadar.hu/pages/galeriak/kongo_papagaj.htm

Jelenleg több mint 30 fajta található tenyészetemben. Ezek kis, közép és nagy papagájok.

deakmadar.hu
Standard hullámos papagáj
http://www.gyerkotibor.hu/

30 táján angol ornitológusok hozták magukkal Európába. Az első példányokat Angliában mutatták be és 1840-től folyamatosan importálták Európa különböző államaiba. A honosítás rendkívül nehezen és lassan sikerült. Ennek oka, hogy kis helyre telepítve nem szaporodott és rengeteg madár elpusztult.

Standard hullámos papagáj
Papagájok minden mennyiségben
http://papagajok.lapunk.hu

Egy olyan papagájos oldalt szeretnék a figyelmükbe ajánlani, ahol minden ember aki papagájt szeretne tartani, megtalálja a számára megfelelő kedvencet. Ezt rengeteg, de egyben részletes és érthető fajleírásokkal szeretném mindenki számára elérhetővé tenni. Ezen kívül olyan ínyencségekkel is találkozhatunk, mind például az a cikk ahol megtudjuk, hogy hogyan készítsünk házilag mézeskarikát a kedvencünknek.

Papagájok minden mennyiségben
Mitől színes a turákó?
http://www.szabadfold.hu/kisallat/mitol_szines_a_turako

Messze földön híres Pócsi Béla tapolcai madártenyészete. Idén már másodszor nyert turákóival aranyérmet, ezúttal az Olaszországban megrendezett díszmadár-világbajnokságon.

Mitől színes a turákó?
Nagy sándorpapagáj
http://hu.wikipedia.org/wiki/Nagy_s%C3%A1ndorpapag%C3%A1j

A nagy sándorpapagáj (Psittacula eupatria) a madarak osztályának a papagájalakúak (Psittaciformes) rendjébe, ezen belül a papagájfélék (Psittacidae) családjába és a nemespapagáj-formák (Psittaculinae) alcsaládjába tartozó faj.

Nagy sándorpapagáj
A papagáj kalitkája
http://arapapagaj.hu/papagaj/blogok/a_papagaj_elohelyenek_karbantartasa.html

Papagájaink nagyon kényesek lakóhelyük tisztaságára. Érzékeny madarakról beszélünk, akikre mindenfajta fertőzés komoly veszélyt jelent. Ezért kell tisztán tartani mindent, amivel tollas kedvenceink érintkeznek a hétköznapok során. Képekkel illusztrálva bemutatjuk melyik élőhelytípusnál milyen teendői vannak a lelkiismeretes gazdinak.

A papagáj kalitkája
Papagáj balesetek
http://verebpapagaj.hu/verebpapagaj/cikk/_papagajokat_fenyegeto_5_legnagyobb ...

Egyre népszerűbb a papagájok otthoni tartása, de ezekre a villámgyors és ijedős madarakra számtalan veszély leselkedik egy emberi lakásban. Márpedig a szabadon engedés fontos, hogy a papagáj mozgásigénye kielégüljön, de ezekre az alkalmakra alaposan rá kell készülni, hogy ne lehessen belőlük baleset.

Papagáj balesetek
A hullámos papagáj tartása
http://papagajkert.hu/papagajkert/cikk/a-hullamos-papagaj.html

A papagáj szóról legtöbbünknek egy nagydumás, folyton pörgő, színes kis madár ugrik be, ő pedig a hullámos papagáj. A lassan 2 évszázada Európában is elterjedt szárnyasnagy idehaza is komoly múltja és rajongótábora van. Tartás viszonylag egyszerű, és jó körülmények között igazán hálás kisállat válik belőle.

A hullámos papagáj tartása
Hirdetések
Oldal leírása
madar.wyw.hu: Madár katalógus. Madarak, díszmadár, madarászat, madárbetegségek, madáretető, madárfotó, madárgyűrűzés. Bagoly, galamb, papagáj, ritka madárfajok, ornitológusok, veszélyeztetett madárfajok.
Gyűjteményünkben 232 válogatott madár témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 232 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 9635