Papagáj, papagájok > Madár - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Papagáj, papagájok > 15 weboldal. Kategória leírása: A papagáj a legkedveltebb és legközismertebb díszmadár. Ausztrál papagáj, hazai papagáj, nemes papagáj ...
Szponzorált linkek
Bonapartemadár
http://www.bonapartemadar.hu/

Bonapartemadár - Kézzel nevelt papagáj fiókák, kalitka, papagájeleség ...

Bonapartemadár
ParrotLand
http://www.parrotland.hu/

Papagájok tartása, idomítása, tenyésztés, tanácsok, információk.

ParrotLand
Papagáj (yingwu/yingge)
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/papagaj.html

Dél-Kínában a papagáj (Psittacus) már több mint kétezer éve őshonos, a legrégibb szövegek már említenek beszélő papagájokat. A csőrükben gyöngyöt tartó papagájok Guanyin kíséretébe tartoznak. Irodalmi művekben a papagáj gyakorta a fiatal lányokra utal. Olykor a férjéhez hűséges feleség szimbólumaként jelenik meg. A káprázatos színű papagáj a képzőművészet kedvelt motívuma, gyakorta jelenik meg hímzéseken és porcelánokon.

Papagáj (yingwu/yingge)
Sárga-kék ara
http://www.deakmadar.hu/pages/tenyesztett/sarga_kek_ara.htm

Fülfedői, nyakának elülső és oldalsó része és csaknem teljes hasa olaj-sárga alsó farkfedői és háta kék.

Sárga-kék ara
Coracopsis
http://hu.wikipedia.org/wiki/Coracopsis

A Coracopsis a madarak osztályának papagájalakúak (Psittaciformes) rendjébe a papagájfélék (Psittacidae) családjába és a valódi papagájformák (Psittacinae) alcsaládjába tartozó nem.

Coracopsis
deakmadar.hu
http://www.deakmadar.hu/pages/galeriak/kongo_papagaj.htm

Jelenleg több mint 30 fajta található tenyészetemben. Ezek kis, közép és nagy papagájok.

deakmadar.hu
Standard hullámos papagáj
http://www.gyerkotibor.hu/

30 táján angol ornitológusok hozták magukkal Európába. Az első példányokat Angliában mutatták be és 1840-től folyamatosan importálták Európa különböző államaiba. A honosítás rendkívül nehezen és lassan sikerült. Ennek oka, hogy kis helyre telepítve nem szaporodott és rengeteg madár elpusztult.

Standard hullámos papagáj
Papagájok minden mennyiségben
http://papagajok.lapunk.hu

Egy olyan papagájos oldalt szeretnék a figyelmükbe ajánlani, ahol minden ember aki papagájt szeretne tartani, megtalálja a számára megfelelő kedvencet. Ezt rengeteg, de egyben részletes és érthető fajleírásokkal szeretném mindenki számára elérhetővé tenni. Ezen kívül olyan ínyencségekkel is találkozhatunk, mind például az a cikk ahol megtudjuk, hogy hogyan készítsünk házilag mézeskarikát a kedvencünknek.

Papagájok minden mennyiségben
Mitől színes a turákó?
http://www.szabadfold.hu/kisallat/mitol_szines_a_turako

Messze földön híres Pócsi Béla tapolcai madártenyészete. Idén már másodszor nyert turákóival aranyérmet, ezúttal az Olaszországban megrendezett díszmadár-világbajnokságon.

Mitől színes a turákó?
Nagy sándorpapagáj
http://hu.wikipedia.org/wiki/Nagy_s%C3%A1ndorpapag%C3%A1j

A nagy sándorpapagáj (Psittacula eupatria) a madarak osztályának a papagájalakúak (Psittaciformes) rendjébe, ezen belül a papagájfélék (Psittacidae) családjába és a nemespapagáj-formák (Psittaculinae) alcsaládjába tartozó faj.

Nagy sándorpapagáj
A papagáj kalitkája
http://arapapagaj.hu/papagaj/blogok/a_papagaj_elohelyenek_karbantartasa.html

Papagájaink nagyon kényesek lakóhelyük tisztaságára. Érzékeny madarakról beszélünk, akikre mindenfajta fertőzés komoly veszélyt jelent. Ezért kell tisztán tartani mindent, amivel tollas kedvenceink érintkeznek a hétköznapok során. Képekkel illusztrálva bemutatjuk melyik élőhelytípusnál milyen teendői vannak a lelkiismeretes gazdinak.

A papagáj kalitkája
Papagáj balesetek
http://verebpapagaj.hu/verebpapagaj/cikk/_papagajokat_fenyegeto_5_legnagyobb ...

Egyre népszerűbb a papagájok otthoni tartása, de ezekre a villámgyors és ijedős madarakra számtalan veszély leselkedik egy emberi lakásban. Márpedig a szabadon engedés fontos, hogy a papagáj mozgásigénye kielégüljön, de ezekre az alkalmakra alaposan rá kell készülni, hogy ne lehessen belőlük baleset.

Papagáj balesetek
A hullámos papagáj tartása
http://papagajkert.hu/papagajkert/cikk/a-hullamos-papagaj.html

A papagáj szóról legtöbbünknek egy nagydumás, folyton pörgő, színes kis madár ugrik be, ő pedig a hullámos papagáj. A lassan 2 évszázada Európában is elterjedt szárnyasnagy idehaza is komoly múltja és rajongótábora van. Tartás viszonylag egyszerű, és jó körülmények között igazán hálás kisállat válik belőle.

A hullámos papagáj tartása
Papagájok Oldala
http://papagajt.hupont.hu/1/erdekessegek-a-papagajokrol

A papagáj mint háziállat szinte már minden magyar családban megtalálható. Népszerűségük évtizedek óta növekszik, szépségük, kedvességük és nevelhetőségük kimagaslóan ideális háziállattá teszi őket. Blogunkban tippek, trükkök, képes és videók segítenek az érdeklődőknek megismerni ezeket a csodálatos madarakat, rajtunk keresztül könnyű lesz kedvet kapni a papagájtartáshoz.

Papagájok Oldala
Papagájok a világban
https://papagaj.iwk.hu/

Hazánk legnépszerűbb tollas társállata a papagáj. Mivel ők még csak kezdő háziállatok, tartásuk sokszor problémás, félelmeik kezelése nehézkes feladat, mely türelmet és hozzáértést igényel. A kezdő papagájgazdik nálunk hathatós segítségre találnak, gyakorlati példákkal színesítve.

Papagájok a világban
Hirdetések
Oldal leírása
madar.wyw.hu: Madár katalógus. Madarak, díszmadár, madarászat, madárbetegségek, madáretető, madárfotó, madárgyűrűzés. Bagoly, galamb, papagáj, ritka madárfajok, ornitológusok, veszélyeztetett madárfajok.
Gyűjteményünkben 234 válogatott madár témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 234 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 9663