Ragadozó madár > Madár - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Ragadozó madár > 9 weboldal. Kategória leírása: Ragadozó madarak bemutatása. Vércse, sólyom, sas, egerészölyv, kerecsensólyom ...
Szponzorált linkek
Héja
http://hu.wikipedia.org/wiki/Héja

A héja (Accipiter gentilis) a sólyomalakúak (Falconiformes) rendjébe, ezen belül a vágómadárfélék (Accipitridae) családjába tartozó faj.

Héja
Sas
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sas

A sas a sólyomalakúak (Falconiformes) rendjén belül a vágómadárfélék (Accipitridae) családjába tartozó egyes ragadozómadár-fajok összefoglaló elnevezése. Nem rendszertani kategória.

Sas
Szirti sas
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szirti_sas

A szirti sas (Aquila chrysaetos) a sólyomalakúak (Falconiformes) rendjébe, ezen belül a vágómadárfélék (Accipitridae) családjába tartozó faj.

Szirti sas
Parlagi sas
http://hu.wikipedia.org/wiki/Parlagi_sas

A parlagi sas (Aquila heliaca) a sólyomalakúak (Falconiformes) rendjébe, ezen belül a vágómadárfélék (Accipitridae) családjába tartozó faj.

Parlagi sas
Sas (Aquila Briss.)
http://mek.oszk.hu/03400/03408/html/1536.html

Ebbe a nemzetségbe tartoznak a legnagyobb, legnemesebb sasok, közül.

Sas (Aquila Briss.)
Aquila chrysaëtus
http://www.mek.iif.hu/porta/szint/termesz/biologia/madarak/html/madar-13.htm

Lúd nagyságú, de hatalmas szárnyú, széles farkú, azért testesebbnek látszó, nemes madár. Színe barna, feje, tarkója rozsdaszínû - ezért arany sas - farkatöve fehér, vége széles, sötét szegõvel. Lábszára gatyás, csûdje végig tollas; lába sárga, karma nagy és éles; csõrének felsõ kávája kaczoralakú, tövén sárga hártyával borítva; szeme barna, merész tekintetû. Fészkét rendesen sziklákra rakja; kettõt, ritkán hármat tojik, a tojás színe fehér alapon tarkás; egy tojás többnyire záp; fiait fehér pehely borítja.

Aquila chrysaëtus
Kányaformák
http://hu.wikipedia.org/wiki/Milvinae

A kányaformák (Milvinae) a madarak osztályának sólyomalakúak (Falconiformes) rendjébe és a vágómadárfélék (Accipitridae) családjába tartozó alcsalád.

Kányaformák
Héja (Astur Lacép.)
http://mek.oszk.hu/03400/03408/html/1518.html

Ez a körülbelül 30 fajt számláló nemzetség a karvalyoktól zömökebb törzsével, hosszabb csőrével, lekerekítettebb farkával és erősebb lábaival különbözik. Dél-Amerika kivételével majdnem mindenütt van képviselője.

Héja (Astur Lacép.)
Karvalysas
http://hu.wikipedia.org/wiki/Karvalysas

A karvalysas (Morphnus guianensis) a madarak osztályának és a sólyomalakúak (Falconiformes) rendjébe, ezen belül a vágómadárfélék (Accipitridae) családjába tartozó Morphnus nem egyetlen faja.

Karvalysas
Hirdetések
Oldal leírása
madar.wyw.hu: Madár katalógus. Madarak, díszmadár, madarászat, madárbetegségek, madáretető, madárfotó, madárgyűrűzés. Bagoly, galamb, papagáj, ritka madárfajok, ornitológusok, veszélyeztetett madárfajok.
Gyűjteményünkben 234 válogatott madár témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 234 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 9663