Veszelyeztetett madárfaj > Madár - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Veszelyeztetett madárfaj > 3 weboldal. Kategória leírása: Veszélyeztetett madárfajok. Cikkek, írások, veszélyben levő madárfajokról.
Szponzorált linkek
Visszatért egy ritka faj Angliába
http://www.origo.hu/tudomany/20070726-visszatert-egy-ritka-madarfaj-az-erdei ...

Váratlanul csaknem megkétszereződött egy különösen veszélyeztetett madárfaj, az erdei pacsirták száma az elmúlt tíz évben Angliában, a biológusok azonban arra intenek, hogy a populáció felvirágzása könnyen rövid életű lehet.

Visszatért egy ritka faj Angliába
sisegő füzike
http://mek.niif.hu/03400/03408/html/1056.html

A füzikék legszebb és legnagyobb faja. Felső részei világos olajzöldek; a halántékig érő szemsáv, a fej oldalai, az áll, a torok és a begy, s az alsó szárnyfedők halványsárgák; hasi oldalának többi részei fehérek, oldalai elmosódott olajszínűek; evezői és farktollai olajbarnák, a külső zászló keskeny zöld, a belső szélesebb fehér szegéllyel; a farktollak vége világosabb színnel, az evezőtollak külzászlója pedig zöldessárgával van szegélyezve. Szeme sötétbarna; a csőr felső kávája barna, az alsó káva világos hússzínű. Elterjedési köre egész Közép-Európát felöleli; kelet felé eljut egész az Ural-hegységig. Télen Afrikába költözik, hol keleten Abessziniáig, nyugaton egész a Kongóig jut el.

sisegő füzike
Veszélyben Európa madárvilága
http://www.lelegzet.hu/archivum/2002/02/0198.hpp

Több mint 400 fontos madárélőhely (Important Bird Area) IBA 2 vizsgálata során kiderült, hogy megdöbbentő módon ezek 21%-át komolyan veszélyeztetik a javasolt közlekedési fejlesztések.

Veszélyben Európa madárvilága
Hirdetések
Oldal leírása
madar.wyw.hu: Madár katalógus. Madarak, díszmadár, madarászat, madárbetegségek, madáretető, madárfotó, madárgyűrűzés. Bagoly, galamb, papagáj, ritka madárfajok, ornitológusok, veszélyeztetett madárfajok.
Gyűjteményünkben 234 válogatott madár témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 234 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 9663