Top 40 legnépszerűbb link > Madár - wyw.hu

Szponzorált linkek
Stiglic
http://www.kislexikon.hu/stiglic.html

Az éneklő verébalkatuak rendjébe, a kúpcsőrü pintyfélék családjába tartozó madárfaj. Kormány- és evezeőtollai feketék; az utóbbiak aranysárga szalaggal, mig az előbbiek fekete hegyüek; háta barnás, hasa fehéres, a tojónál és a fiataloknál foltos.

Stiglic
Madárodú építés
http://www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=18431/

A természetvédők a madarak számára gyakran építenek kis mesterséges fészkelő helyeket, odúkat. Ilyenekkel alkalmanként találkozhatunk erdei sétáink során, vagy arborétumokban.

Madárodú építés
A stiglicről
http://mek.niif.hu/00000/00060/html/093/pc009393.html

Kormány- és evezeőtollai feketék; az utóbbiak aranysárga szalaggal, mig az előbbiek fekete hegyüek; háta barnás, hasa fehéres, a tojónál és a fiataloknál foltos.

A stiglicről
A postagalamb
http://www.a-postagalamb.hu/

Dúcvezetés, klinika, tenyésztés, versenyzés, bajnokok áruháza ...

A postagalamb
Mesterséges madárodú
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mesterséges_madárodú

A mesterséges madárodú a természetes madárodú pótlására szolgál. Mivel az erdőgazdálkodás és a kertek, parkok fenntartása során a természetes odvakkal rendelkező faegyedeket előbb-utóbb kivágják, az odúlakó madárfajok számára mesterséges madárodúval biztosíthatjuk a megtelepedést. A legtöbb odúlakó madárfaj szívesen elfoglalja a különböző anyagokból készített mesterséges fészekodvakat, amelyekben eredményesen nevelik fel fészekaljaikat.

Mesterséges madárodú
Mezei pacsirta
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mezei_pacsirta

A mezei pacsirta (Alauda arvensis) a madarak osztályának verébalakúak (Passeriformes) rendjébe és a pacsirtafélék (Alaudidae) családjába tartozó faj.

Mezei pacsirta
Odúépítés agyrázkódás nélkül
http://www.origo.hu/tudomany/20070214oduepites.html

Bár az idei tél enyhén indult, az esetleges fagyok még nagy erőpróba elé állíthatják a nálunk telelő madarakat.

Odúépítés agyrázkódás nélkül
SÁRGARIGÓ (ying)
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/sargarigo.html

Gyönyörű trillája miatt a sárgarigó az öröm és a zene madara.

SÁRGARIGÓ (ying)
King galambok
http://www.king-kati.hu/

King galambok - King-Kati - Kovács Attila king galamb tenyésztő ...

King galambok
Madárodú a téli kertben
http://www.otletmozaik.hu/cikk.html;jsessionid=C90C3AAD70AE455AAAE31899C6AE1 ...

Bár a madárodúkat elsősorban ősszel szokták kihelyezni, az új évben sem késő. Minden esély megvan ugyanis arra, hogy jól tartott madaraink tavaszig megszokják őket, és bennük költsék ki utódaikat, télen pedig sok madárfaj szívesen húzódik meg a nagy hidegben egy-egy ilyen odúban.

Madárodú a téli kertben
Kabaktökből készült fészekodú
http://www.freeweb.hu/nemesvita/tokodu.html

Kabaktök száraz terméséből készített fészekodú a Hó-völgyben.Mérettől függően széncinegék, kék-, barát-, fenyvescinegék használják előszeretettel, de a fakuszok is értékelik ...

Kabaktökből készült fészekodú
Fülemüle
http://mek.niif.hu/00000/00060/html/039/pc003913.html

(Luscinia Brehm), a verébalkatu éneklők rendjébe, az árcsőrüek csoportjába és a rigófélék családjába tartozó madárnem.

Fülemüle
Eladó madarak
http://www.allatapro.net/allat-aprohirdetes/madar/

Eladó madarak hirdetései. Adja fel madár hirdetését 2 perc alatt és böngésszen a többi állat hirdetés között.

Eladó madarak
Baromfikirálynő: a gyöngytyúk
http://www.origo.hu/noilapozo/receptek/20020606baromfikiralyno.html

A gyöngytyúk nemhiába tartozik a fácánfélék családjához, komoly versenyre is kel a "királyi" vaddal, pedig régóta ott kapirgál a vidéki kúriák udvarán. Levesnek, egyben sültnek egyaránt alkalmas, de párolva, különböző mártásokkal tálalva mindig is ünnepi étel volt.

Baromfikirálynő: a gyöngytyúk
A tengelicz
http://mek.niif.hu/00600/00604/html/kotet00000/fejezet00036/h100415/h200467/ ...

A tengelicz madárnak népies nevei és a stiglinc leírása.

A tengelicz
Postagalamb.com
http://postagalamb.com/

Postagalamb.com - Farkas Sándor postagalamb tenyésztő oldala.

Postagalamb.com
Sárga rigó - Lexikon ::
http://www.kislexikon.hu/sarga_rigo.html

Oriolus galbula L., malinko, aranybegy), a vastagcsőrü éneklő madarak csoportjába, a sárgabegyfélék családjába tartozó madárfaj. A him aranysárga, szárnya és farka fekete, csőre piszkos-veres, lábai ólomszürkék

Sárga rigó - Lexikon ::
Készítsünk madáretetőt!
https://zug.hu/allatbarat-allatvedo-magazin/1383/Madarak-teli-etetese-keszit ...

Segítsük a telet itt átvészelő madarakat eledeltartók kihelyezésével! Madáretető készítés tippek.

Készítsünk madáretetőt!
Guti Zoltán tenyésztő oldala
http://kanarimadar.atw.hu/

Guti Zoltán kanári tenyésztő kanárik tartásáról és tenyésztéséről.

Guti Zoltán tenyésztő oldala
Házikacsa
http://www.agr.unideb.hu/animaldb/baromfi/kacsa/kacsa002.htm

A házikacsa rendszertanilag a madarak (Aves) osztályába, a lúdalkatúak (Anseriformes) rendjébe, a kacsafélék (Anatidae) családjába tartozik. E család nagyon változatos, három alcsaládra tagozódik és legalább 150 kacsafajt(át) foglal magában. Gazdasági szempontból a tõkés récébõl (1. dia) domesztikáció útján létrejött házikacsának van jelentõsége, míg az egyéb kacsafélék - a több száz díszkacsa faj(ta) - a hobbytenyésztõk állata. Gazdasági hasznuk legfeljebb közvetett.

Házikacsa
Fácán tartás, tenyésztés
http://facanok.hu/

A fácánok tartásával, tenyésztésével foglalkozó weboldal.

Fácán tartás, tenyésztés
Kovács István King galambjai
http://www.kovacsking.eoldal.hu/cikkek/galambasz-iskola

Kovács István tenyésztő king galamb tartásával és tenyésztésével kapcsolatos információi. galambversenyek,galambkiállítások,börzék,King galamb képek ...

Kovács István King galambjai
Fekete rigó leírása
http://mek.niif.hu/00500/00550/html/madar-57.htm

Leirás. A hímje tiszta fekete; szeme finom aranysárga szegéssel; csőre aranysárga; lába feketés. A tojó barnafekete, álla fehéres, melle szennyes, homályos foltokkal; csőre barna, lába is ily színű. A hím a szép feketeséget csak harmadik életévében kapja meg. Fészkét bokrok és fák sűrűségébe és jól elrejtve rakja, legfőképpen mohából, finom ágacskákból, zuzmókból, belől pedig földdel elegyes mohával kitapasztja, aztán szőrökkel kibéleli. A fészek erős építmény.

Fekete rigó leírása
Héja
http://hu.wikipedia.org/wiki/Héja

A héja (Accipiter gentilis) a sólyomalakúak (Falconiformes) rendjébe, ezen belül a vágómadárfélék (Accipitridae) családjába tartozó faj.

Héja
Tápfutár kisállateledel webáruház
http://www.tapfutar.hu

Olcsó madáreledel, kutyatáp, macskaeledel, haltáp, egyéb állateledel és kisállat felszerelés országos házhozszállítással, biztosítás. Naponta megújuló kisállat hírek, tanácsok, képek és akciók. Segítünk kiválasztani madarad kutyád vagy cicád és más kisállatod számára a legmegfelelőbb tápot, vagy eledelt, esetleg más terméket, felszerelést. Használd a termékkeresőnket!

Tápfutár kisállateledel webáruház
Szirti galamb
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szirti_galamb

A szirti galamb (Columba livia) a madarak osztályának galambalakúak (Columbiformes) rendjébe és a galambfélék (Columbidae) családjába tartozó faj.

Szirti galamb
Sas
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sas

A sas a sólyomalakúak (Falconiformes) rendjén belül a vágómadárfélék (Accipitridae) családjába tartozó egyes ragadozómadár-fajok összefoglaló elnevezése. Nem rendszertani kategória.

Sas
Fehér gólya adatbázis
http://www.golya.mme.hu/

A fehér gólya – online adatbázis oldalain lehetősége van a gólyafészkek adatainak megtekintésére (fészkek adatai, költési eredmények, megfigyelési adatok) és regisztrált felhasználóink részére adatok feltöltésére is.

Fehér gólya adatbázis
Hazánkban költő bagolyfajok
http://www.nimfea.hu/programjaink/bagoly.htm

A Földön jelenleg 123 bagolyalkatúak rendjébe (Strigiformes) tartozó fajt ismerünk, ezeket két családra bontjuk, a gyöngybagolyfélék családjára (Tytonidae - világon 10 faj, hazánkban 1 faj), és a szűkebb értelemben vett bagolyfélék családjára (Strigidae - világon 113 faj, hazánkban 11 faj).

Hazánkban költő bagolyfajok
Lexikon a csízről
http://www.kislexikon.hu/csiz.html

Az éneklők rendjébe, a kúpcsőrüek (Conirostres) csoportjába és a pintyfélék (Fringillide) családjába tartozó madárfaj, amely 13 cm. hosszu, kiterjesztett szárnyakkal pedig 23,5 cm. Csőre finom hegyben végződik, szárnyai aránylag hosszuak (5,5 cm.) és lábujjkarmai rövidek.

Lexikon a csízről
Madáreleség
http://kertimag.eu/madareleseg/madar.html

A vegyes téli madáreleség az összes madár igényeit kielégíti. Különösen alkalmas az etetőt nem látogató madarak, sármányok, pintyfélék etetésére. Változatos étrendet biztosít.

Madáreleség
Pézsmaréce
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pézsmaréce

A pézsmaréce, másképpen pézsmakacsa, népies nevén némakacsa (Cairina moschata) a lúdalakúak rendjébe, ezen belül a récefélék (Anatidae) családjába tartozó faj.

Pézsmaréce
Tierstimmenarchivs
http://www.tierstimmenarchiv.de/

Das Tierstimmenarchiv des Museums für Naturkunde Berlin ist eine in Deutschland einmalige wissenschaftliche Sammlung. Darüber hinaus verfügt es über ein großes Potential, das für populärwissenschaftliche und Bildungszwecke genutzt werden kann.

Tierstimmenarchivs
Pulyka
http://mek.oszk.hu/00000/00060/html/085/pc008505.html

(Meleagris gallopavo). A vad P.-nak némely buvárok három fajtáját különböztetik meg. Külsőre nézve azonban lényeges eltérés nem észlelhető köztük, a legnagyobb különbség a testnagyságban van. Az Amerika É-i részeiben honos P. igen nagy súlyt ér el (öreg kakasok 30 kg.-ot), mig a mexikóiak csak 9-10, ritka esetben egész 14 kg. súlyuak. Közép-Amerikában és Yucatanban egy gyönyörü szinvegyületü ritka faj van, a szemfoltos P. (M. ocellata), melyet lakóhelye után, Honduras-P.-nak is neveznek.

Pulyka
Házigalamb
http://hu.wikipedia.org/wiki/Házigalamb

A házigalamb vagy röviden galamb (Columba livia domestica) a galambfélék (Columbidae) családjába tartozó szirti galamb (Columba livia) háziasított változata. A szirti galamb hazánkban nem őshonos, de a házigalamb elvadult alakja, az ún. parlagi galamb elterjedt madár a nagyvároskban és az agrárterületeken egyaránt.

Házigalamb
Magyar lúd
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_lúd

A magyar lúd a házilúd (Anser anser domestica) egy fajtája. Magyarország védett háziállatai közé tartozik. Simatollú és fodrostollú változatban tenyésztik.

Magyar lúd
Kanári
http://www.mimezis.hu/product_info.php?products_id=11207

A kanárimadarakat már a Kanári-szigetek spanyol meghódítása, tehát a XV. század óta háziállatként tartják. Ez annyit is jelent, hogy a kanárik háziasított állatként ez idő alatt messzemenően alkalmazkodtak az emberrel való együttéléshez. Ha azt fontolgatja, hogy egy vagy akár több kanárimadarat fogad a lakásába, ebben a kis könyvecskében segítséget és tanácsokat találhat az elhatározásához.

Kanári
Ócsai Madárvárta Egyesület
http://www.omve.hu/

Az Ócsai Madárvárta Egyesület a Budapesttől mintegy 35 km-re található Ócsai Tájvédelmi Körzet területén végez kutató-, valamint gyakorlati természetvédelmi munkát.

Ócsai Madárvárta Egyesület
whatbird.com/
http://www.whatbird.com/

Identify birds in North America for bird watching or as a bird guide. Search engine for identifying birds. For birders and identification of wild birds.

whatbird.com/
Petnet - felszerelések, eledelek
https://www.petnet.hu/kategoria/MADAR-4

A PetnetTNET webáruházban megtalálja kedvence tartásához szükséges madáreleséget, felszerelési és egyéb cikkeket.

Petnet - felszerelések, eledelek
Hirdetések
Oldal leírása
madar.wyw.hu: Madár katalógus. Madarak, díszmadár, madarászat, madárbetegségek, madáretető, madárfotó, madárgyűrűzés. Bagoly, galamb, papagáj, ritka madárfajok, ornitológusok, veszélyeztetett madárfajok.
Gyűjteményünkben 234 válogatott madár témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 234 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 9663